Kontakta oss här

 • American Express
 • Apple Pay
 • Klarna Pay Now
 • Mastercard
 • Visa
 • Swish
 •       FRI FRAKT med: 

Fakta och Information om våra klockor


Urverk
Miyota – Det högteknologiska, japanska företaget Miyotas urverk är ett av världens mest använda och beprövade. Dessutom har urverket en otroligt god noggrannhet, med en felmarginal på endast några sekunder i månaden. Detta gör de mer exakta i sin tidshållning, jämfört med det mekaniska urverket.
Citizen – Citizen tillverkar högteknologiska, innovativa urverk med banbrytande teknologi som har revolutionerat den internationella klockindustrin. Känt för sin nyskapande teknologi och extremt höga precision.

Quartzklocka
Drivs med batterier som bör bytas ut då klockan drar sig eller har stannat helt. Batteriets livslängd beror på klockans ålder samt skick och kan därmed variera. Ett slitet urverk med torra oljor eller med rost i drar ur batteriet snabbare än ett verk som är i bra skick.

Glas
Klockans glas är tillverkat av härdat mineralglas. Det är motståndskraftigt mot normalt slitage men bör ändå behandlas med varsamhet.

Mineralglas – Hårdare än vanligt glas och därför svårare att rispa.

Armband
Våra silverklockor är tillverkade av rostfritt stål. Kockorna av roséguld har en kärna av rostfritt stål och två pläteringar. Grundpläteringen är på 0,8 micron TiCN (en gulfärgad basmetall) och den övre beläggningen består av 0,1 micron roséguld (tillverkad av 85% 23 karat guld och 15% koppar för att skapa roséfärgen).

Boett/Urtavla
Boetten är skalet som innehåller och skyddar urverket. Det är oftast tillverkat i material såsom stål, guld eller titan.

Krona
Krona är en knapp (vanligen placerad på sidan av boetten vid klockan tre) för att vrida upp och ställa uret.

Storlek
En klockas storlek är densamma som boettens diameter och anges i millimeter. Detta kan hjälpa dig hitta den rätta passformen beroende på hur tunn eller grov din handled är. Riktlinjer för en bra och balanserad passform på klockan är en liten-till-mellanstor klocka för en mindre handled, eller en mellanstor-till-stor klocka på en större handled.

Vad betyder ATM?

 • 3 ATM (atmosfärer) och innebär att klockan är dammtålig och klarar vattenstänk/regn.
 • 5 ATM betyder att klockan klarar vatten.
 • 10 ATM innebär att du kan bada med klockan på.
 • 20 ATM är klockor som klarar av tubdykning.

Det finns klockor som klarar ännu högre tryck till högre priser.

Viktigt att tänka på
Klockans täthet är en ”färskvara” som påverkas av ålder och yttre förutsättningar. En liten spricka i glaskanten kan till exempel påverkar tätheten, liksom att packningarna torkar ut med tiden eller att ett slag på någon av knapparna eller kronan gör att de hamnar snett. Därför är det viktigt att underhålla sin klocka för att kunna garantera en täthet.